FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Uti rajzok. Képek Boszniából, Horvátországból és Dalmáciából

: Uti rajzok. Képek Boszniából, Horvátországból és Dalmáciából

Kiadás:

Budapest, 1901

Kiadó:

Pesti Könyvnyomda RT.

Kategóriák:

Útleírás Balkán

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

244 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ütött-kopott, tizedrangú szálló egyik ketrecz-szobájában hajtottam fáradt fejem Morfeus ölébe. Alattam, az ivóban duhaj szerb legények kurjongattak. Nekik köszönhetem, hogy alvás helyett érdekes probléma megfejtésén töprengtem, tisztáztam egy még eldöntetlen kérdést. Az irodalomban ugyanis sokan megpróbálkoztak annak meghatározásával, hol kezdődik voltakép az igazi Kelet? […] Elhatároztam, hogy addig nem tekintem keletinek az átutazandó vidéket, míg valami egészen különös, idegenszerű, vagy megfoghatatlan dolgot nem látok. Teszem, egy tátott szájú eunuchot, aki mellén keresztbe font kézzel ajánl tovább utazásomhoz egy fölszerelt berber-paripát, egy koldust, aki nem kér tőlem alamizsnát, hotel-kapust, aki nem nagyságol meg, török nőt, aki az én szépségemért, megnyitja háreme ablakát, felém mosolyog s lábaim elé veti hímzett kandőjét – szelídített párduczot, hátán csábosan tánczoló bajadérral, czigánykereket hányó templomtornyokat … A többire nem emlékszem."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!