SPORT ÉS PASSZIÓ / Vadászat kategória termékei
Mit kell tudni a vadászsportról?

, : Mit kell tudni a vadászsportról?

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Sport Lap- és Könyvkiadó

Kategóriák:

Vadászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A vadászvizsga ma már kötelező. Az anyagát tartalmazó segédkönyveken kívül azonban eddig még nem volt egy olyan kérdés-felelet formájában feldolgozott összefoglaló mű, amely pedig ma már minden vadászkultúrával rendelkező országban megtalálható. Ezt a kis könyvet a nemzetközi szakirodalom vadászvizsga anyagának figyelembevételével készítettük a magyarországi viszonyokra alkalmazva. Ebben röviden összefoglaltuk a legszükségesebb elméleti tudnivalókat. A vadászatot azonban nem lehet kizárólag könyvből megtanulni, feltétlenül szükség van terepgyakorlatra is. Ez elsősorban a fegyverkezelésnél elengedhetetlen. "Gyakorlat teszi a mestert" mondja a közmondás. Ez a vadászokra is vonatkozik. Ezért mielőtt a kezdő vadász vadra fogja a puskáját, a terepen is gyakorolja és sajátítsa el a fegyverkezelést, valamint az igaz vadászhoz méltó viselkedést. Öreg vadászok és hivatásos vadászok társaságában, azok felügyelete mellett lesse el, tanulja meg a gyakorlati fogásokat. A sportvadász abban különbözik a többi sportolótól, hogy neki ha kismértékben is , de foglalkoznia kell a szórakozás tárgyát képező vad tenyésztésével, életmódjával, megmaradásának és elszaporodásának biztosításával is. Akármilyen anakronizmusnak hangzik, tény, hogy ma már nem lenne vad, ha a természetkedvelő vadászok azokat nem óvnák és tenyésztenék. Ezért tértünk ki a vadtenyésztés alapfogalmainak ismertetésére is. Ugyanígy meg kellett emlékeznünk a vadász segítőtársáról, a vadászkutyáról is. Már a régi vadászmondás is azt tartotta, hogy: "eb a vadász, kutya nélkül". Ez jól kifejezi a vadászkutya nélkülözhetetlenségét. Minden sportágnak, mesterségnek megvannak a szakkifejezései. Vadászkultúránk kialakulásának, fejlődésének következménye a magyar vadásznyelv is, amely tömören, de találóan nevezi meg a vadtenyésztés és a vadászsport különböző mozzanatait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!