MŰSZAKI / Vasút kategória termékei
Képek a régi magyar vasútakról és vonatokról. Pictures of Old Hungarian Railways and Trains. Bilder von alten ungarischen Eisenbahnen und Zügen

, : Képek a régi magyar vasútakról és vonatokról. Pictures of Old Hungarian Railways and Trains. Bilder von alten ungarischen Eisenbahnen und Zügen

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Közlekedési Dokumentációs Vállalat

Kategóriák:

Vasút

Nyelv:

Angol, Magyar, Német

Sorozat:

Vasúthistória Könyvek

Terjedelem:

159 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A vasutak Európában több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza. Ennek java részét a gőzmozdonyos vontatás jellemezte, ami a vasút fejlődését még nemzedékünkig kísérte. Ezért a gőzmozdony áll ennek a kötetnek a középpontjában még akkor is, ha nem a mozdonytörténet a képes összeállítás témája. Még csak a magyar vasúttörténet egészét sem ölelheti fel munkánk, képei inkább a kort kívánják jellemezni. Vasútvonalak, hidak, építmények kevesebbet változtak, mint a mozdonyok és a kocsik, s ezzel erőteljesebben kötik a jelent a múlthoz. Bizonyítják, hogy az új vasút a régin épül fel. Az, hogy a mozdonyok és a vonatok állnak a képsorozat középpontjában, bizonyára megfelel a legtöbb olvasó érdeklődésének. Ezért is igyekszik a kísérőszöveg a lehető legtöbb adattal és információval szolgálni. Nosztalgia nélkül, dokumentumként. Elsősorban régi képes levelezőlapokat és régi fényképeket láthat az olvasó. Ezek legtöbbje régiség értékű s a szerzők gyűjteményeiből származik. A vasút fénykorában a képeslap nemcsak üdvözleteket továbbított, de az amatőr fényképezés és a képes folyóiratok hiányában hírszolgálatot is teljesített. Városokról, tájakról, épületekről, eseményekről, népszokásokról és a technika fejlődéséről tudósított. A régi képeslapnak ezt a sajátosságát itt a vasúttörténet céljára vesszük igénybe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!