MŰSZAKI / Vasút kategória termékei
Közúti vasúti pályaépítési és fenntartási műszaki adatok

Közúti vasúti pályaépítési és fenntartási műszaki adatok

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Közlekedési Dokumentációs Vállalat

Kategóriák:

Vasút

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

149 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A "Közúti vasúti pályaépítési és fenntartási műszaki adatok" - a továbbiakban "Műszaki adatok" - tárgya az 1435 mm nyomtávolságú közúti vasúti pályaépítés és fenntartás műszaki adatainak, irányelveinek és szabályainak az összefoglalása. A "Műszaki adatok" országos érvényű, így az abban szereplő előírások betartása kötelező, az azoktól eltérő, eddig megjelent különféle segédletekben szereplő előírások érvényüket vesztik. A keskeny-nyomtávolságú közúti vasutakra az eddigi előadások továbbra is érvényben maradnak. A "Műszaki adatok"-ban foglalt előírások a csak közúti vasút által járt vonalakra vonatkoznak, azonban a Függelék részben megadásra kerültek a MÁV, illetve a BHÉV vagonok és kerékpárok által, de járt vonalakra vonatkozó lényegesebb előírások. Ezeknél a közös érdek szem-előtt tartásával olyan értékek nyertek megállapítást, melyek betartása esetén a járművek biztonságosan közlekedhetnek. Kiegészítő lényegesebb kiadványok az Építőipari Kivitelezési Szabályzat és a KPM Részletes Technológiai Utasítások közúti vasútra vonatkozó fejezetei, az FVV által összeállított Technológiai Utasítások, a MÁV D. jelű műszaki átmutatóiból értelemszerűen felhasználható részek és a vonatkozó MSz., KPM Szakmai-, MÁV, FVV és FUVÉP Házi Szabványai. A mértékegységgel nem jelölt értékek mm-ben értendők. A "Műszaki adatok"-ben nem található újabb vagy különleges kérdésekben a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium Tanácsi Közlekedési Főosztályának a döntését kell kérni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!