MŰSZAKI / Vasút kategória termékei
Magyar vasúttörténet 1846-2000

Magyar vasúttörténet 1846-2000

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Közlekedési Dokumentációs Kft.

Kategóriák:

Vasút Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

606 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630383691

tartalom:

"Ennek a műnek a szerzői arra vállalkoztak, hogy a szinte kimeríthetetlen vasúttörténeti dokumentumanyag felhasználásával, összefoglalva mutassák be a magyar vasutak kialakulásának és fejlődésének másfél évszázados történetét. Az ország és a nemzetgazdaság egésze, valamint a vasút egymással való kapcsolata, mindenkori szoros kölcsönhatása, tagadhatatlan tény. Így a szerzők - a vasúttörténet átfogó bemutatásakor csakúgy, mint az egyes vasúti szakterületek felvázolása során - óhatatlanul a legjelentősebb politikai, gazdasági, társadalmi vonatkozások tükrében mutatják be a magyar vasút formálódásának legfontosabb eseményeit. Az átfogó vasúttörténeti munka kiadásának külön aktualitást ad napjaink politikai, gazdasági és társadalmi folyamata, amely a vasúttól is a megújulást, az európai normák szerinti működést követel meg. A megújulásnak kiemelkedő jelentősége van a kontinens közlekedési munkamegosztásában, a korszerű technikák bevezetése pedig hozzájárul Magyarország gazdasági, társadalmi fejlődéséhez is. A Magyar Köztársaság Kormánya, az érdekelt szaktárcák és a Magyar Államvasutak Részvénytársaság vezetése egyaránt azonosul e célokkal. Bízunk abban, hogy a 2000. évben megkezdett vasúti reformfolyamat eredményeként a jövő vasúttörténészei már az európai vasúti közlekedési folyosók szerves részeként működő, korszerű magyar vasútról adhatnak majd számot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!