SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
A felhő-hírnök. (Méghadúta)

: A felhő-hírnök. (Méghadúta)

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Vers Szanszkrit irodalom Indiai irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Kálidásza India ősi irodalmának legkiemelkedőbb alakja, aki a szanszkrit dráma, eposz és líra terén egyaránt mintaszerű alkotásokkal remekelt. A nemzeti hagyományaikat büszkén és szeretettel őrző indiaiak mind a mai napig őt tekintik legnagyobb nemzeti klasszikusuknak. Művei másfél évezred óta élnek és hatnak Indiában. "A felhő-hírnök" - amelynek ez az első magyar fordítása - nagyterjedelmű lírai-epikai alkotás. A európai olvasó számára eleinte talán szokatlan a képek buja áradása és az érzelmek tobzódó özöne, amely szinte teljesen elborítja a cselekmény fonalát: egy száműzetésre ítélt tündér vágyakozó üzenetét kedveséhez. Szokatlan az az egész természetet átható, túlfűtött, szerelmes légkör, amely a költemény tulajdonképpeni tartalma. A szerelem Indiában mindig forró érzékiség alakjában jelentkezik, és ennek túlfinomultan magas művészi tökélyre emelt formájával találkozunk Kálidásza költeményében is. De ha megtanuljuk a részletek szépségét élvezni, megérezzük e különös keleti világ szellemét és megértjük, miért szólt Goethe elragadtatással a szerelmes szíveket összekötő felhő-hírnökről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!