SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Flamand lírai antológia

Flamand lírai antológia

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

296 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hollandiában "holland"-nak, Belgiumban "flamand"-nak nevezik a németalföldi nyelvet. Antológiánk a flamand nyelven megszólaló, Belgiumban élő költők bemutatására vállalkozik. A magyar olvasó előtt jórészt ismeretlen világ tárul fel e gyűjtemény lapjain, hiszen míg a Németalföld festészete hosszú idő óta szerves része művészeti kultúránknak, költészete napjainkig rejtve maradt előttünk. Az alkotók sorát a múlt század legnagyobb flamand költője, Guido Gezelle nyitja meg. A hagyományosból a modernbe vezet át a századforduló utáni három évtized irodalmi vezéralakjának, Karel van de Woestijne-nak költészete. És őket követik sorban a századunkban kiteljesedő, új virágzásnak indult flamand líra jeles képviselői. A versek élénk kísérletező kedvről, sokrétű emberi mondanivalóról, gazdag érzelmekről tanúskodnak. A nemzeti hagyományokban gyökerező és korszerű kifejezési formákra törő, tartalmilag is változatos fogantatású flamand verseket kitűnő magyar költők - Illyés Gyula, Rónay György, Weöres Sándor és mások - tolmácsolásában kapja kézhez az olvasó. Az antológia létrehozását Karel Jonckheere - jelentős flamand költő és irodalomszervező, a belga-magyar kulturális kapcsolatok legfőbb szorgalmazója - segítette elő."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!