SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Haja, haja virágom. Virágénekek

Haja, haja virágom. Virágénekek

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1969

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Vers Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

333 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Egy olyan jellegű kötet, mint amilyennek e gyűjteményt tervezői szánták, nem véletlenül viseli címlapján egyik virágénekünk "Haja, haja virágom" réjáját. Nem esetleges az sem, hogy a gyűjtemény első versszövege éppen úgy a virágom szóval zárul, mint ahogy az utolsót is a virágom, virágom sorismétlés rekeszti be. A címmel és e külsőlegesnek látszó "rendezési fogással" a kiadvány gondozója már eleve is utalni akar egyrészt a kötet jellegére, másrészt meg a válogatás és az anyagelrendezés szempontjainak arra a belső elvi indítékára, amely egy virágének-gyűjtemény ilyen formában való egybeállítására ösztökélte. Ez lebegett ugyanis célként előtte: kéziratos és nyomtatott forrásokból hordjon egybe és tegyen közzé egy olyan gyűjteményt, amely - megítélése szerint - hiteles tájékoztatást nyújt a magyar névtelenek virágének-költészetének nemcsak korai, 16-17. századi életéről, hanem későbbi, korunkig követhető utóéletéről is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!