SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Pablo Neruda versei

: Pablo Neruda versei

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Vers Latin-amerikai irodalom Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Lyra Mundi

Terjedelem:

295 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630737248

tartalom:

"A Nobel-díjas chilei költő korunk egyik legnagyobb költője. Világhírét egy gazdag élet és még gazdagabb életmű táplálja. Lenyűgöz nagyszabású egyénisége sokféleségével: volt szegény vasutasgyerek az esős-szeles dél-chilei erdővidéken, diplomata exotikus hátsó-indiai tájakon, a spanyol szellemi-művészi újjászületés nagyhatású erjesztője a 30-as évek Madridjában, majd a háború után szenátor és földönfutó, koszorús remete és elnökjelölt. Első műveinek utóromantikus ködbe burkolódzó lírai ihlete, viharzó érzékisége, szürrealista kalandja után, a spanyol polgárháború és a második világháború hatására, úrrá lesz rajta egy széthulló világ (és költői látomás) élménye. Megtér az emberhez, a az elnyomott, a társadalmi felszabadulás szolgálatában állítja költészetét. Neruda páratlan lírai érzékenységgel varázsol költészetté mindent, amihez nyúl, nem ismeri a költőietlen, erőteljesen idézi meg a hegyláncot, a sokszázados történelmet, a fűszálat, a tengermorajt, a holdat és a pillangót, a szövőszéket és a sorsfordító eszméket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!