SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Wawiri. Primitív népek költészete

Wawiri. Primitív népek költészete

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Bibliotheca

Kategóriák:

Vers Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

E kötet az alcímében tett ígéretet csak részben képes beváltani. - A primitív népek költészete hatalmas fejezet az emberiség kultúrtörténetében, amiből az itt következő néhány lapon csupán ízelítőnek fér el néhány töredék. De nem is lehetett célunk, hogy tárgyunk anyagát teljesen kimerítsük. - Amennyire a lehetőségek engedik, ezt a munkát elvégzik más, gazdagabb és főként nagyobb nyelvterületű népek. E kötet kiadására az a kettős vágy adott biztatást, hogy egyrészt magyar nyelven művészi formában ezúttal először szólaljon meg e, tőlünk egészen távoli és idegen kultúrák ritmusa, alkalmat adva egy egészen rendkívüli értékű irodalmi alkotásra, és arra az élvezetre, amit e népek hangulata és lelkivilága a magyar nyelv zenéjén át nyújtani képes, - másrészt pedig lehetővé tegye mindazok számára a primitív népek költészetének megismerését és tanulmányozását, etimológiai, pszichológiai, sőt, egyes esetekben fonetikai vonatkozásában, akiknek nyelvi ismeretek, esetleg nehéz beszerezhető külföldi könyvek hiányában ez mindeddig nem állt módjukban.

leírás:

Az előző tulajdnos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!