MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Miért szép századunk operája?

Miért szép századunk operája?

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

461 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632807820

tartalom:

"Miért szép századunk operája? A kérdés többszörösen is ellentmondásra ingerlő. Van-e századunkban még létjogosultsága a műfajnak? Lehet-e korunk zenéje egyáltalában szép? Ebben a kötetben a sokat vitatott műfaj XX. századi, a legkülönbözőbb stílusirányzatokat képviselő, jelentős alkotásaihoz szeretnénk kulcsot adni. Az antológia összeállításakor azt is figyelembe vettük, melyik szakemberünk miről ír szívesen, hogy valóban bemutassa, elhitesse: miért szép - azaz inkább: miért művészi, miért értékes - az elemzett mű. Kovács János Puccini Turandotjáról és R. Strauss Ariadnéjáról, Kárpáti János Berg Wozzeckjéről és Schönberg Mózes és Áronjáról, Tallián Tibor Debussy Pelléas és Mélisandejáról és Sztravinszkij Az aranyifjú útja című operájáról, Pándi Marianne Ravel Pásztorórájáról, Juhász Előd Prokofjev A három narancs szerelmese és Gershwin Porgy és Bess című művéről, Kertész Iván Sosztakovics Katyerina Izmajlovájáról, Papp Márta Britten Peter Grimes című operájáról, Breuer János Petrovics Emil C'est la guerre című alkotásáról, Huszár Klára Janaček A ravasz rókácska és Menotti A telefon című művéről, a szerkesztő Várnai Péter pedig Dallapiccola Éjszakai repülés és Szokolay Sándor Vérnász című operájáról ír - más-más szempontok szerint, hitelesen és érzékletesen."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!