MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A barna könyv. Napló, feljegyzések 1865 - 1882.

: A barna könyv. Napló, feljegyzések 1865 - 1882.

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632805178

tartalom:

A kötet tartalma vegyes. A magyar olvasó számára a legizgalmasabb a Cosimával való intim kapcsolat kezdeti, titkos szakaszából való megnyilatkozás-sorozat. Annál is inkább, mert nagy szerep jut benne Cosima apjának, Liszt Ferencnek, s így a két zeneszerző - sokáig hamisan bemutatott - kapcsolata is az igazságnak megfelelően tárul fel előttünk. A kötet közreadója Joachim Bergfeld, aki évekig volt a Bayreuthi Emlékmúzeum őre, Wagner sovinizmusához hasonlóan menteni igyekszik Liszt-ellenes kirohanásait is, de Cosima németül nemrég megjelent Naplóiból tudjuk, hogy Wagner élete végéig féltékeny volt Lisztre. Ezenkívül találunk még a kötetben alkalmi verseket, a sok értékes gondolat, fontos írás mellett nacionalista megállapításokat és megjegyzéseket, egy sok tekintetben meghökkentő, de Wagner egyéniségétől el nem választható primitív vígjáték-vázlatot - és a Parsifal romantikus szépségében költői, magával ragadó első prózai fogalmazványát is olvashatjuk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!