MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A magyar zene története

: A magyar zene története

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ének-zene szakköri füzetek

Terjedelem:

147 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631769275

tartalom:

"A szakköri füzet célja, hogy a zene iránt érdeklődő tanulók figyelmét már az iskolai tanulmányok idején felhívja a magyar zenetörténet néhány alapkérdésére, és segítségével végigkísérhessék a magyar zene kialakulásának útját az első századoktól kezdve. Főként a régebbi korszakokkal foglalkozik, mert ezekről kevés összefoglaló írást lehet találni. Az egyes fejezeteket szemelvényes kottapéldák és szemléltető illusztrációk egészítik ki. A zenetörténeti emlékeket a kottapéldák segítségével elő lehet adni, meg lehet szólaltatni. A kiegészítő képanyag a kort, a környezetet hozza közel, a régi életformát mutatja be, azt, amelyben a zene megszólalt, vagy amelyben a zene szolgáltatta a hátteret, de amely egyúttal a zene társadalmi hátterét is jelentette. A zenetörténet tanulmányozásához elengedhetetlen a magyar népzene ismerete: a dokumentumok és a történeti folyamatok nagy része csak a népzene életén keresztül válik igazán zenetörténetivé . Befejezésül a kötet a XX. század első évtizedeivel foglalkozik, melynek két nagy meghatározó egyénisége - Bartók Béla és Kodály Zoltán - tevékenységével átformálta a zenei tudatot, és döntő szerepet játszott a modern magyar zeneművészet, az újabb magyar zenetudomány és a tömegeket nevelő zenepedagógia megteremtésével."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!