MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A széki hangszeres népzene

A széki hangszeres népzene

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 2000

Kiadó:

Planétás

Kategóriák:

Zene Népművészet Kotta

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Jelenlévő múlt

Terjedelem:

461 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963901480x

tartalom:

˝Az olvasó végig tudja követni Martin György, Lajtha László, Avasi Béla, Novák Ferenc, Halmos Béla, Virágvölgyi Márta, Jánosi András és generációjuk többi tagja munkásságán át a széki zene kutatásának teljes folyamatát. Kötetünkben fontos szerep jut a széki zenészek életével, játékmódjával és a táncok zenekíséretével foglalkozó tanulmányoknak. Ezek jelentik a könyv törzsanyagát, ezek határozzák meg jellegét. A négy témakörből az első a széki hagyományt mutatja be, a másodikba a széki bandák játékmódjával, játéktechnikai, hangszertechnikai kérdésekkel foglalkozó írások kerültek. A harmadikban a széki táncok zenéjéről készült dolgozatokat találjuk, a negyedik célja a tehetséges zenészegyéniségek sajátos vonásainak és életútjának megrajzolása. A könyv azt a tendenciát tükrözi, amelyet a hangszeres népzenekutatás új nemzedéke követ.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!