MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A zenei szépség

: A zenei szépség

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Kell-e a zeneesztétika? Szüksége van-e a muzsikusnak esztétikai ismeretekre? Felesleges-e beszélni a zenéről? Van-e marxista zeneesztétika? "Megfoghatatlan"-e a zene? Melyek a zenei szépség törvényei? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet fel könyvében a szerző, miközben bemutatja a marxista zeneesztétika fejlődését, kapcsolatait a rokon művészetekkel, más tudományágakkal, különbözőségét egyéb esztétikai nézetektől. Érdekesen és izgalmasan tárul elénk a zene világa, a legújabb zenei törekvések és esztétikai nézetek gazdag tárháza. A múlt nagy esztétikai gondolkodóitól, Rousseau-tól és Shelley-től a mai, igen sokrétű törekvések és különböző megközelítései módok képviselőiig, mint Adorno, Garaudy, Fischer, Jarusztovszkij, Jirának, Lendvai, Ujfalussy, a marxista és nem marxista esztéták nézetei csapnak össze, hogy hozzájáruljanak a zenei szépség törvényeinek felfedezéséhez. Vitányi Iván rendkívüli tájékozottságáról tesz tanúbizonyságot ez a könyve is, s élvezetes olvasmányt jelent majd a zene és az esztétikai iránt érdeklődők számára.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!