MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A zenei végtelen

, : A zenei végtelen

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633305829

tartalom:

"A "végtelen" nem pusztán elvont matematikai vagy természettudományi fogalom. Érzékelésünk számára is megjelenhet, a kapcsolatteremtésen keresztül, ember és ember, ember és dolog, ember és természet között. E kapcsolatteremtés közvetítője a ritmus, amely az anyagi világ és egyben minden művészet egyetemes jellemzője; a zene valamennyi tulajdonságát meghatározza, még a hangmagasságokat is, mert a zenei hang periodikus, tehát ritmikus rezgés. A ritmus "banális rendje" csak az életjelenségek "gazdag rendetlenségét" szervezve válik "gazdag renddé". Ennek útját követi Maróthy János és Batári Márta könyve, az állatok bio-kommunikációs kapcsolatteremtéseitől a művészi zene sokdimenziós eseménysorozataiig, felhasználva a fizika, a viselkedéstan, a hangmikroszkópia, a hangszínkép-vizsgálatok és az esztétika Újabb eredményeit. A záró fejezetek három zenedarab részletes elemzésével mutatják be a sokdimenziós hangzó folyamatok egymásra vonatkozásából előálló zenei jelentést. A könyv a zenekedvelők mellett mindazokhoz szól, akiket a világegész egyetemesebb összefüggései érdekelnek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!