MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A zeneszerzés alapjai

: A zeneszerzés alapjai

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

224 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Schönberg, századunk legnagyobb zeneszerzőinek egyike, korának kiemelkedő pedagógusa is volt. E könyvét gyakorlati formatankönyvnek is nevezhetnénk. Célja, hogy "anyagot biztosítson az egyetemek átlagdiákja számára, akinek a zeneszerzéshez, zenéhez nincs különösebb tehetsége; kiszélesítse az iskolákban tanító szakemberek látókörét; bőséges tanulnivalót nyújtson a tehetséges zenésznek, a leendő komponistának is." Tanítványait aktívan vonja be a zeneszerzés technikai problémáinak megoldásaiba: számos mintapéldával mutat utat a lehetőségekhez, melyeknek segítségével a növendék önálló feladatokra vállalkozhat. "Három éves egyetemi tanárkodásom alatt (miközben negyven éves tanári pályafutásom sok elképzelését meg kellett változtatnom) felismertem, hogy a diákok legnagyobb gondja: hogyan komponálhatnak ihlet nélkül. Válaszom természetesen: sehogy. Minthogy azonban ha tudnak, ha nem, komponálniuk kell, el kell látni őket jó tanácsokkal. És úgy hiszem, egyetlen útja van annak, hogy segítsünk rajtuk: ha megmutatjuk, hogy egy problémát nemcsak egyféleképpen lehet megoldani." Ennek értelmében végigvezeti az olvasót a leggyakoribb zenei formákon. Bár a zeneszerző Schönberg századunk zenéjében új korszakot nyitott, mégis hitte és hirdette, hogy a modern zenéhez a klasszikus zeneirodalmon, a klasszikus formán át vezet az út. Ezt az utat bejáró könyve zenetanítók, előadók, a komponálással próbálkozók és általában zenét tanulók számára egyaránt nélkülözhetetlen."

leírás:

Megjelent 1600 példányban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!