MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Arnold Schoenberg levelei

Arnold Schoenberg levelei

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633300088

tartalom:

Arnold Schoenberg levelezése teljes és hiteles alkotói és emberi portré - teljesebbé csak zenéjének megszólalása teheti. Megismerjük belőle századunk legnagyobb hatású kompozíciós módszerének, a 12-hangú technikának, azon túl egy döntő stílusfordulatnak s a legjelentősebb egyéni életművek egyikének megteremtője. Talán még megrendítőbb azonban a megismert ember. Eleinte diktátornak gondolnánk, ám egyre döbbenetesebb mélységgel vág belénk: kérlelhetetlensége nem önmagáért való, hanem vállalt hivatásáért; harca századunk zenéjének erkölcsi kötelességének teljesítéséért folytatott, megalkuvást nem ismerő küzdelem. Mindenben egyetlen utat, abszolút mércét ismer csupán. Innen ered néhány - korjelenségnek is beillő - politikai balítélete, egyik-másik pályatársának kíméletlen bírálata. De ebből meríti az erőt lázas tanítói munkásságához, ezerágú érdeklődéséhez, másoktól, de főképp önmagától tökéletest követelő, csak azt elfogadó művészi-emberi tartásához. Ezt tükrözi egykori növendékének, barátjának, Erwin Steinnek 3000 Schoenberg-levélből válogatott gyűjteménye. A címzettek: Webern, Berg, Eisler, Adorno, Hauer, Casals, Dehmel, Thomas Mann, Kokoschka, Kandinsky - rendkívüli és köznapi emberek sora. A gyűjtemény egészének súlyát mégis a levélíró mondandója adja és ötvözi egységbe: Arnold Schoenbergé, akinek törékeny testében bibliai erejű óriás lélek lakott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!