MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Bartók Béla Svájcban. Dokumentumgyűjtemény

: Bartók Béla Svájcban. Dokumentumgyűjtemény

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633300711

tartalom:

"Werner Fuchss hosszú éveken át Svájc budapesti nagykövete volt; pirospozsgás arcával, ősz hajával és szálfaegyenes termetével szinte elmaradhatatlanul hozzátartozott a budapesti koncertek és operaelőadások közönségképéhez. Nyugdíjba kerülve és hazájába visszatérve Werner Fuchss szép emléket állított Magyarországon eltöltött éveinek. Megírta Bartók svájci kapcsolatainak történetét. Tulajdonképpen dokumentumgyűjteményt állított össze. De az egymás mellé sorakoztatott levelekből, visszaemlékezésekből, újságcikkekből és fotókból érdekfeszítő portrérészlet áll össze : Bartók életének és működésének egy fontos összetevője. Igen sok szál fűzte a zeneszerzőt az alpesi köztársasághoz: rajongott természeti szépségeiért, sokszor nyaralt Svájcban, művei hamar népszerűekké váltak ott, gyakran koncertezett Svájc városaiban, barátokra talált, s ami a legfontosabb, svájci felkérésre írta három betetőző remekművét, a Zenét, a Divertimentót és a Kétzongorás Szonátát. Mindez megelevenedik Fuchss kötetének lapjain. Megelevenedik, mert az illusztrációs anyag mondhatni egyenrangú a szövegrésszel és több eddig ismeretlen képet tartalmaz. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!