MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Bartók vonósnégyesei

: Bartók vonósnégyesei

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Bartók vonósnégyesei ˝kulcsművek˝: nemcsak Bartók saját művészetének, de egész kora zenéjének, és magának a vonósnégyes műfajának stílusfejlődése is tükröződik bennük. Ezért ad Kárpáti könyve jóval többet annál, amit címében ígér. A kötet időrendben haladó első része (Analízis) a hat vonósnégyes története, formai elemzése, helyük meghatározása Bartók életművében. A második rész (Szintézis) tartalmazza a jelentős többletet. Itt illeszti Kárpáti a hat művet egyrészt a vonósnégyes műfaj egész történetébe, így jelöli ki helyüket a késői Beethoven-kvartettek közvetlen folytatásaként. Másrészt itt kutatja és tárja fel Bartók művészetének összetevőit, a műzene és népzene, az elődök és kortársak hatásának nyomait - minden addig voltnak megszűrője és egyéni összefoglalójaként állítva Bartókot századunk mestereinek élére. A szöveget számos kottapélda, Függelékként pedig név és tárgymutató, valamint teljes irodalomjegyzék egészíti ki.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!