MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Beethoven

: Beethoven

Kiadás:

Budapest, 1917

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

38 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ha a régi görögök kultúrájára gondolunk, ott csillog előttünk Athene szobra, melyet Phidias készített. Az Akropolis tetejéről hirdette a világnak, hogy belső erejük gyönyörű eredménye, a görög világ lelkének idealizált képe a Phidias művészete. Ha tőlünk kérdezik, hogy kit akarunk mai európai kultúránk ideális képviselőjeként lelki életünk fellegvárára helyezni, a válasz Beethoven neve lesz. Beethoven az, kit késő korok a jelen európai kultúra legjellemzőbb képviselőjeként fognak említeni, ki legtisztábban fogja éreztetni a jövő kutatóival, mit és mikép éreztünk mi, a keresztyén Európa polgárai. Mozgató élet-idegeink legbensőbb szálai futnak össze az ő művészetében, idealizmusa a mi idealizmusunk tetőfoka, panasza a mi panaszunk sűrítése, öröme a mi álmaink reménysége. Mindegyik hatalmas és széles kultúrának megvolt eddig a maga nagy reprezentánsa s ezt épp oly szükségszerűnek érezzük, mint azt, hogy a termékeny rétből virágok fakadnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!