MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Beszélgetések Luciano Berióval

: Beszélgetések Luciano Berióval

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633304377

tartalom:

"Berio a gyöngykagyló természetességével választja ki magából a zenét. Alkotói válságoktól mentes, egészséges zeneiség az övé, amelyet talán orgonista-zeneszerző őseitől örökölt. Számára béklyó minden elmélet és rendszer; szabadon mozog időben és térben, mint a méh, virágról virágra száll, s a stílusok, műfajok, technikák "porából" készíti különleges mézét. Reneszánsz embert a 20. században. Éli az életét, annak minden intellektuális és fizikai, érzelmi és érzéki adományával. Közösségi ember, aki a zeneszerző társadalmi felelősségét vallja, s akinek mintha sikerülne megközelítenie a lehetetlent: engedmények nélkül, a legmagasabb művészi színvonalon, mindenkinek írni. Ha az élet adomány, a zene is az - ez Berio munkájának egyik irányelve. Újat elsősorban vokális kompozícióiban nyújt. Nem kényszeríti az énekhangot akrobatikus mutatványokra, hanem az emberi hang természetes megvilágításaiban látja meg a zenei lehetőséget. "Én újra felfedezem a szót" - mondja, s hozzátehetjük: a költészetet, a nyelveket is - mindent, ami a vokális kifejezéssel kapcsolatos. Muzikális komponista (ha meggondoljuk, ez nem is olyan magától értetődő), akinek mindig jól hangzik a zenéje. Számára ez alapvető követelmény..."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!