MŰVÉSZET / Zene kategória termékei

"Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok..."Tanulmányok a 65 éves Ág Tibor köszöntésére

Szerkesztő:

Kiadás:

Komárom; Dunaszerdahely, 1993

Kiadó:

Szlovákiai Magyar Néprajzi Társaság

Kategóriák:

Zene Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Népismereti Könyvtár

Terjedelem:

285 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ág Tibor (Pozsony, 1928): népzenegyűjtő, karnagy, zeneszerző, zenepedagógus. Zenetudományi és bölcsészeti tanulmányait a pozsonyi Komenský Egyetemen végezte. 1953-tól szlovákiai magyar művészegyüttesek tagja, majd vezetője és tanár. 1967-től a CSEMADOK Központi Bizottságának zenei szakelőadója Pozsonyban. Kutatási területe a népzene-, népdal- és balladagyűjtés. Csehszlovákia magyarlakta területein több ezer dallamot gyűjtött össze, amelyek többsége a CSEMADOK KB adattárában található. A szlovákiai magyar kórusmozgalom vezető-irányító alakja. Cikkei és tanulmányai az Irodalmi Szemlében, a Hétben, a Népművelésben és a Néprajzi Közleményekben jelentek meg - Dalolj velünk. Mozgalmi dalok és népdalok gyűjteménye (Pozsony, 1953); 100 szlovákiai magyar népdal (Szijjártó Jenővel, Pozsony, 1957); Édesanyám rózsafája. Palóc népdalok (Pozsony, 1974). A legeredményesebb szlovákiai magyar néprajzgyjt, több mint 15 ezer dallamot gyűjtött és részben dolgozott fel. Úttör jelentség az Édesanyám rózsafája (1974) c. palóc népdalgyűjteménye és a Vétessék ki szóló szívem (1979) c. szlovákiai magyar balladáskötete. A szlovákiai magyar kórusmozgalom kiemelked alakja, mozgatórugója.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!