MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Hajnal vagyon, szép piros... Énekes várvirrasztók és órakiáltók

: Hajnal vagyon, szép piros... Énekes várvirrasztók és órakiáltók

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Zene Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Szomjas-Schiffert György, a Magyar Tudományos Akadémia Népzenekutató csoportjának munkatársaként 1957-1967 között öt alkalommal járt népzenei gyűjtőúton a Csallóközben. A gyűjtés eredménye nagy meglepetéssel szolgált a szűkebb szakma, de a nagyközönség számára is. Szomjas-Schiffert olyan szokásdalokra talált a Csallóközben, amelyek kategóriája Magyarországon már rég kihalt. Idős emberektől az éjjeliőrség munkadalait - az énekes órakiáltásokat és a várvirrasztókat - rögzíthette magnetofonszalagra. A szerzőt azonban nemcsak a dallam és a szöveg érdekelte, munkájában az egykor Nyugat-Európából hozzánk került foglalkozások, a várvirrasztás és az órakiáltás életkörülményeire is kitér. Az először 1972-ben megjelent munka újrakiadásával a Csallóközi Kiskönyvtár egy rég letűnt világ utolsó emlékeit teszi újra hozzáférhetővé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!