MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Harmat Artúr. Emlékkönyv születésének 100. évfordulójára

Harmat Artúr. Emlékkönyv születésének 100. évfordulójára

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

177 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633305896

tartalom:

Harmat Artúr (1885-1962) egyházi zeneszerző, a Zeneakadémia tanára, karnagy. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola egyházzenei tanszakának alapítója, az Országos Magyar Cecília Egyesület társelnöke. "Mint zeneszerző, Harmat Artúr a magyar egyházi zenének a maga korában egyik leghivatottabb és legelkötelezettebb művelője volt. 10 latin mise, 3 Te Deum, latin és magyar passió turbák, a budapesti Terézvárosi templom orgonájának felszentelésére írt 150. zsoltár, számos magyar és latin motetta megalkotása fűződik nevéhez. Legnagyobb horderejű miséje a "Missa Sancti Stephani Regis ex veteribus melodiis hungarorum saeculis ad quatuor voces inaequales (soli ad libitum), cum organo", melyet 1944 május 28-án, Pünkösd vasárnapján mutattak be a budapesti Szent István Bazilikában. Pedagógusi életművében kitüntetett helyet foglal el a XVII. és XVIII. századi magyar egyházi népénekek feldolgozásait tartalmazó, gyakorlati célra készült Lyra Coelestis és a Szent vagy Uram című 1931-ben elkészült gyűjtemény, illetve az 1947-ben és 1956-ban megjelentetett kétkötetes Ellenponttan, amelyet "zenetudósoknak, zeneíróknak, egyházi zenészeknek, karmestereknek és karnagyoknak" szánt szerzője, és amely máig sem hiányozhat egy valamirevaló egyházzenész asztaláról." Ebben a kötetben pálytársai, tanítványai emlékeznek a mesterre.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!