MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Harminc írás a zene elméletének és gyakorlatának különböző kérdéseiről 1929-1969

: Harminc írás a zene elméletének és gyakorlatának különböző kérdéseiről 1929-1969

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

507 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Bárdos Lajos írásainak gyűjteménye új szín a Magyar Zenetudomány eddig is változatos sorozatában. Bizonyító erejű példája annak: milyen gazdag termést hozhat a zene közös tőről fakadt elmélete és gyakorlata - kivált ha emberére akad, aki szárba szökkenti. Egyre gyakrabban vetik egymás szemére elméleti és gyakorlati muzsikusok: az elméletet és gyakorlatot fényévek választják el egymástól. Gyűjteményünk élő cáfolata ennek. Mert Bárdos írásai a legelméletibb elemzésnek és az énekkari élet legélőbb gyakorlatának látszólagos végletei között mozognak. A nagyszerű bennük éppen az, hogy az elemzésnek mindig a gyakorlat ad hitelt, a gyakorlati zenélésről szóló írások pedig az anyag tudatos ismeretében lelnek támaszukra. Egy rendkívül sokágú életmű - ideiglenes - summája ez a gyűjtemény: Bárdos zeneszerzői, kóruskarnagyi, zenepedagógusi, zenetudósi tevékenységének összefoglalása. Megannyi pálya, amelyben jelentékenynek lenni külön-külön is érdem, de ezt a fajta összefoglalást csak valamennyinek együtt gyakorlása teszi lehetővé.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!