MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Kodály-dokumentumok I. Németország 1910-1944

: Kodály-dokumentumok I. Németország 1910-1944

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

432 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963330136x

tartalom:

"Negyven év telt el immár Molnár Antal, húsz esztendő Eősze László úttörő Kodály-könyvének megjelenése óta. E két munka körvonalaiban megrajzolta, vállalt feladatai egyikeként, Kodály Zoltán zeneszerzői világhírének történetét. A bennük foglalt igaz képet azonban újabb kutatások mind ez ideig alig árnyalták-módosították, mert a zeneszerző, a művész Kodály Zoltánról az elmúlt két évtized során mindinkább a pedagógusra, a nevelőre került a hangsúly. A Kodály-dokumentumok 1. kötete - öt év munkája - azzal a szándékkal készült, hogy hozzájáruljon az egységes Kodály-életmű egyensúlyának visszaállításához. Benne egyértelműen és csakis a zeneszerzőről van szó; a közreadott dokumentumok - kritikák, újságcikkek - összességükben egy felfelé ívelő pálya állomásairól tudósítanak. Határtalanul izgalmas volt a nyomozás, a könyvtárakban végzett sokhónapnyi munka s a külföldi gyűjteményekkel folytatott terjedelmes levelezés, melynek során elmondhatatlan segítő-készség nyilvánult meg. Ez a kötet, amelyet továbbiak követnek majd, felfedező útra hívja az olvasót. Lapjairól krónikás hűséggel s egyúttal a tárgy iránti szeretet szubjektivitásával rajzolódik ki, fokozatosan, Kodály Zoltán zeneszerzői világhírének teljes története."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!