MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Kodály művészete

: Kodály művészete

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Pósa Károly

Kategóriák:

Zene Életrajz Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Kodály Zoltán művészetét Nyugat minden művelt államában ismerik és értékelik. Talán Ő az egyetlen, aki korunk uralkodó jelszavai között meg tudta találni azt a hangot, amely a legtöbb rokonságot mutatja a nagy nyugati klasszikus korok művészetével. Zenéje nem a máé: minden hivalkodó modernségtől mentes, mégis szervesen kapcsolódik azokhoz a törekvésekhez, amelyek a zene kifejezési lehetőségeinek továbbfejlesztését írták zászlójukra. Talán még tovább is mehetünk: bátran állíthatjuk, hogy e törekvéseknek éppen Kodály a legjelentősebb képviselője. Míg azonban nagyon sok művésznél ezek az újítások öncélúakká válnak, nála az élet és művészet teljes kiegyensúlyozódása révén szervesen kapcsolódnak bele abba a sajátosan egyéni stílusba, amelyet mondanivalóinak tömörsége, formáinak klasszikus zártsága egyedülállóvá tesz Európa művészetében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!