MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Lajtha László

: Lajtha László

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Múlt Magyar Tudósai

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963053519x

tartalom:

"Lajtha László századunk magyar zeneszerzésének és népzenetudományának kiemelkedő képviselője. Alkotói és tudományos pályája Bartók és Kodály programjának szerves kiegészítője. Munkásságuk folytatójaként törekedett a magyar népzenei ismeretek teljesebbé tételére. Gyűjtőmunkájában, lejegyzésmódjában, tudományszervező tevékenységében nemzetközi jelentőségű eredményeket ért el. A Néprajzi Múzeum népzenei gyűjteményének közel négy évtizeden át volt felelős vezetője. Ez a kötet gazdag pályájáról tömör, de átfogó összefoglalást nyújt. A magyar tudomány nemzetközi jelentőségű személyiségeinek életrajzát foglalja magába a sorozat egy-egy kötete. Áttekinti életét, tudományos működését, vizsgálja jelentőségét mind a hazai tudománytörténet, kulturális fejlődés, mind az egyetemes emberi művelődés szemszögéből. A rövid, esszészerű tanulmányokat tájékoztató bibliográfia zárja, felsorolva a tudós legnevezetesebb műveit, találmányait és a róla szóló irodalmat."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!