MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Muzsikusportrék

: Muzsikusportrék

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

385 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633302986

tartalom:

"A Rádió színes-informatív zenei műsorainak hallgatói igen jól ismerik Varga Bálint András nevét; egyike a legjobb zenei riportereknek. Mostani kötete - éppúgy, mint korábbi, már régen elfogyott gyűjteménye - riportok sorozata. Legtöbbjük elhangzott a rádióban is, talán nem mind ebben a terjedelemben. Az olvasó nemcsak Cage, Dallapiccola, Yehudi Menuhin, Alfred Brendel, Isaac Stern, Boulez vagy Xenakis és a többi muzsikus beszélgetőpartner portréját kapja ezekből az interjúkból. A kötet egymás mellé sorakozó beszélgetéseiből felvázolódik még valami, talán az egyes portréknál is fontosabb jelenség: korunk zenei életének mondhatni globális képe. Kompozitórikus és előadási stíluskérdések, művész és közönség viszonya, egyén és intézmény kapcsolata, a zenei élet "üzeme" - mindez hangot kap az interjúkban. S így valóban szinte teljes portrét kapunk, néha egymásnak sarkosan ellentmondó vonásokkal - hiszen korunknak egyik lényegbevágó jellemzője éppen a konfrontáció, a sokszínűség."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!