MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Operák könyve

, : Operák könyve

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

548 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Kereken háromezer esztendőt pergetünk vissza az idő rokkáján. Az antik Görögországban vagyunk. Bár a halhatatlan mosolyú márványnők, az omladozó-pusztuló épületek, de mindenekelőtt a görög költészet sugarasan tiszta emlékei azt a meggyőződést oltják belénk, hogy ez a nép a boldog aranykor csodái között élt, mindezek ellenére meg kel mondanunk, hogy Hellas népe elég kemény küzdelmet folytatott a mindennapi kenyérért. A görög föld: szikla szikla hátán. A tenger? Bármily biztosak is a görög öblök, bármily szelíd szellők röpítik is a görög hajó egyik szigetről a másikra, az evező bizony kemény munkát jelent, s a mély víz a legsimább felszín alatt is zord halállal fenyeget. Elképzelhető hát, milyen becsülete volt a szőlővenyigének, s a szőlővenyige kultuszának, mely zöld élettel népesítette be a rideg hegyoldalt, édes gyümölcsöt adott a családnak, ízes mustot az őszi szüretelőknek, szelíd mámort a mértékleteseknek és vad örjöngést a bor megszállottjainak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!