MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Régi zene 2. Tanulmányok, cikkek, interjúk

Régi zene 2. Tanulmányok, cikkek, interjúk

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Művészettörténet Kotta

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633305950

tartalom:

Az első Régi zene kötet megjelenése óta több év telt el, s ez alatt az idő alatt sok minden megváltozott; a barokk hegedűk, furulyák és csembalók létezése mostanra már mind a közönség, mind a szakma számára elfogadott, vagy legalábbis számításba veendő ténnyé vált. A szerkesztő tehát tovább merészkedik: feladatának már nem annyira az alap-információk közlését, mint inkább átfogó jellegű, a zenélés magasabb szintjén jelentkező problémák felvetését tekinti; azt, hogy kézzelfogható dolgok - instrumentumok, nyomtatott betűk és kottafejek - mögött megsejtesse a korabeli embert is a maga sajátos gondolkodásmódjával és esztétikai felfogásával. A korabeli dokumentumok és mai tanulmányok fő témái: a 18. századi notáció és játékstílus, retorika és zene kapcsolata; színpadi mozgás és testtartás; a gregorián előadásmódja; igazi szenzáció az a nagy port kavart tanulmány, amelyből kiderül: a népszerű d-moll toccata és fúga valószínűleg nem Bach kompozíciója; végül interjúk a régi zene külföldi és hazai előadival, melyek mind azt tanúsítják: egyedül üdvözítő út nem létezik, a "historikus" irányzat eleven voltát éppen az utak és megoldások sokfélesége bizonyítja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!