MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Reinitz Béla

, : Reinitz Béla

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

417 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633301904

tartalom:

"- Mit tud Ön Reinitz Béláról? - teszi fel a kérdést e könyv előszavában Flórián László. - Bizony, nem sokat - felelhetné az Olvasó. Pedig a század első évtizedeiben jelentős tényezője volt Reinitz a magyar zenei életnek. Ugyanabban a kabaréban vitte diadalra Ady megzenésített verseit, ahol addig kigúnyolták a költőt. Okos, hozzáértő, harcos kritikáival elősegítette Bartók és Kodály zenéjének elterjedését, befogadását. 1918-19-ben a tömegekre épülő magyar zenekultúra megteremtésén fáradozott. Bécsi emigrációja, majd németországi körútjai idején kiérdemelte "a forradalom muzsikusa" címet. Dalai az NDK-ban még ma is rendkívül népszerűek. Hazatérése után egyre fokozódó magányban telt élete, míg végül 1943-ban a Szeretetkórházban elhunyt. A száz évvel ezelőtt született Reinitz Béla küzdelmes, sikerekben és megpróbáltatásokban gazdag életét mutatja be e könyv. Olvashatjuk válogatott kritikáit (Vajda János munkája), melyek közül legérdekesebbek a Bartókról szólóak, a kezdeti elutasítástól a lelkes támogatásig. A korabeli írásokból megtudhatjuk, milyen nagy hatást tett kortársaira egyénisége, szenvedélyessége, művészete. Néhány művének közérthető elemzése, műveinek jegyzéke teszi teljessé a róla alkotott képet - és gazdag illusztrációs anyag."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

közepes

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!