MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Új hangrendszer javaslat

: Új hangrendszer javaslat

Kiadás:

Budapest, 1937

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

9 p.

Kötésmód:

fűzött

tartalom:

"Azok a kísérletek, amelyek hangrendszerünk továbbfejlesztése érdekében mai napig történnek, nagy általánosságban kétféle elvi elgondolás szerint csoportosíthatóak. Az egyik elv hívei több, mint tizenkétfokúságot kívánnak megvalósítani (Busoni, Haba stb.) míg a másik elv követői cserélhető tizenkétfokúságra törekszenek (pl. osztott billentyűk segítségével), s ez úton kromatikus értelemben a jelenleginél tisztább hangolást tudnak elérni (Bosanquet, Poule, Eitz, Tanak stb.). Én ez alkalommal egy harmadik elvi elgondolást vetek fel, mely annyiban tér el a másodiktól, hogy nem kromatikus, hanem enharmonikus értelemben kíván a jelenleginél nagyobb zenei tisztaságot létrehozni. Ily módon elkerülhető a tizenkét fok bonyolult cserélgetése, nincsen szükség osztott billentyűkre sem, hanem elegendő a meglévő tizenkét fokot az általam kidolgozott elv szerint hangolni és akkor a jelenlegi rendszer előnyeinek megtartása, sőt növelése mellett változatlanul megmaradhatnak az eddigi hangszerek, pedagógiai eljárások, hangjegyírás stb., csak az előadott zene lesz tisztább."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!