MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Wagner

: Wagner

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz Esztétika Romantika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

226 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630736926

tartalom:

Theodor W. Adorno (1903 – 1969) Filozófiai és zenetudományi tanulmányokat folytatott. 1928-tól 31-ig egy bécsi zenetudományi folyóirat szerkesztője. 1934-ben emigrál Angliába, innen tovább New Yorkba, majd Los Angelesbe. 1949-ben tér vissza Németországba, ahol a frankfurti egyetem filozófiai és szociológiai professzora lesz. 1950-től ugyanezen az egyetemen a szociológiai intézet vezetője. Az ún. frankfurti iskola egyik legkiválóbb képviselője. Filozófiai nézeteire, akárcsak a frankfurti iskola más képviselőinek – Horkheimernek, Habermasnak és Walter Benjaminnak – a nézeteire is, Hegel és a húszas évek „aktivista” marxizmusa gyakorolta a legnagyobb hatást. Esztétikai munkássága, a szociológiáról vallott felfogása, kultúrkritikai tevékenysége elméletileg is szorosan kapcsolódik filozófiai álláspontjához.
A Wagner című tanulmány 1937 őszétől 1938 tavaszáig készült Londonban és New Yorkban; elválaszthatatlan Max Horkheimer 1936-ban megjelent az Egoizmus és szabadságmozgalom: a polgári korszak antropológiájához című tanulmányától és más munkáktól, amelyek a Frankfurti Szociológiai Intézetben jelentek meg azokban az években. A Wagner-tanulmány teljes terjedelmében 1952-ben látott napvilágot a Suchkamp kiadónál.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!