MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Zene és csend. Zeneesztétikai tanulmányok

: Zene és csend. Zeneesztétikai tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

270 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A nemzetközi hírű varsói professzornő zeneesztétikai írásaiból ezúttal először adunk közre magyar nyelven. Ezzel régi adósságunkat törlesztjük, hiszen írásai Keleten és Nyugaton egyaránt megjelentek. Sok olyan érdekes kérdést tárgyal itt, amiről eddig magyarul nemigen lehetett olvasni. Hogy csak néhányat említsünk, ilyen a zene és az idő, a zene és a csend kapcsolata, a zenei appercepció történelmi változékonyságának, a hagyomány funkciójának elemzése. Marxista világnézettel közelíti meg a művészi avantgarde-ot - hiszen hazája, Lengyelország tudvalevően a legújabb zene egyik európai központja. Így Lissa a zenéhez való hozzállás, a zenehallgatás sztereotipiái megújítására, ennek szükségességére állandóan figyelmezetet. Mindezek olyan kérdések, és olyan módon kifejtve, hogy a művészet iránt érdeklődők szélesebb rétegei számára is tanulságosak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!