Ital? Csak ital lenne? Jóval több ennél. Balzsam a fájdalomra, a bú ellen orvosság, s a lelket, szellemet, testet üdítő elixír a jó bor. Az az igazság ugyani, hogy csak a jó bor érdemli meg a bor nevezetet. Az egyéb, rendszerint nem gondosan, nem szabályosan sőt több-kevesebb hamissággal meg csalafintasággal készült innivalóra más elnevezést használunk: Mondjuk rá: vinkó, hordólé, de csúfoljuk tréfásan csuplének, sőt mosléknak is. Az efféle folyadékokról nem írunk. Minek is tennők említést olyan szeszes valamiről, amely nem ivásra, hanem csak kiöntésre való.
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Borivóknak való... A szőlő és a bor múltja, jelene és jövője.
Szerző:
Dömötör József Katona József Muraközy Tamás
Kiadás:
Budapest, 1973
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Művelődéstörténet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
187 p.
Kötésmód:
egészvászon