A Mátraalján termelt boraink minőségének, hírnevének a megőrzése, védelme és a borfogyasztási kultúra emelése nemes feladat mindannyiunk számára.
Az íróként is ismert Hamvas Béla szerint a gyöngyösi bor "...szépen kiöltözött bor. Minden megvan benne, ami a korrekt megjelenéshez szükséges. Ehhez képest jó vendéglátó is, kellemes társalgó, sokszor elmés."
Mi, gyöngyösiek büszkék vagyunk arra, hogy a Mátraalja mindig is híres volt természeti szépségeiről, műemlékeiről, zamatos borairól és nem utolsósorban vendégszeretetéről.
A Mátraalja dolgos-szorgos népéről a gyöngyösi származású Vahot Imre így ír a XIX. század elején: "Gyöngyösön születtem, a legeredetibb sajátságokkal bíró, tősgyökeres magyarságú, műveltebb palóc népfaj közt, mely amennyire szeret és bír dolgozni, különösen szőlőt mívelni, kapálni, annyira kedveli a mulatságot, dalt, táncot, bort, szerelmet, barátságot..."
Tisztelt Olvasó!
Hiszem, hogy e könyvet végiglapozva Ön is meggyőződhet mindenről, és szívébe zárja ezt a kedves, sajátos hangulatú vidéket.
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Csizmadia László, Szelényi Károly: Mátraaljai borok könyve
Kiadás:
Budapest, 2008
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Helytörténet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
81 p.
Méret:
20 x 30 cm
Kötésmód:
karton
ISBN:
9789639439597