Az SI mértékegység-rendszer több műszer jelzőskáláját is megváltoztatta. Az ilyen műszerek csak új, átdolgozott átszámítási táblázatokkal alkalmazhatóak.
A Szeszátszámítási táblázatok című könyv is azért készült, hogy a szesz, szeszes ital, a gyümölcspálinka gyártása, forgalmazása és ellenőrzése során a 20 ⁰C alaphőmérsékletű szeszfokoló használhatóvá váljék.
A szeszfokolók az alkoholtartalmú elegyek relatív sűrűségét 20 ⁰C-on a leolvasáskor térfogatszázalékban (tf%) adják meg. Ha a mért elegy hőmérséklete eltér a 20 ⁰C alaphőmérséklettől, az igazi szeszfokot táblázatból a megfelelő hőmérséklet és a látszólagos alkoholtartalom találkozásának metszőpontjában kell leolvasni.
A szeszfokoló helyes leolvasását a könyvben ábra szemlélteti. A leolvasott értékek átszámítását minden tábla előtt példa ismerteti.
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Szeszátszámítási táblázatok
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1981
Kiadó:
Kategóriák:
Borászat-szőlészet Szakácskönyv, gasztronómia
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
255 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632313984