Kell-e meggyőzőbb ajánlás a közismert aforizmáknál: A világegyetem élet nélkül semmi sem volna és minden, ami él, táplálkozik. Az állat fal, az ember eszik, de csak az okos ember tud enni. Mondd meg, hogy mit eszel és megmondom, hogy ki vagy. A nemzetek sorsa attól (is) függ, hogy miként táplálkoznak. Az asztal örömeit mindegyik életkorban, minden társadalmi helyzetben, minden országban és mindennap lehet élvezni, ez az élvezet társa lehet minden egyéb gyönyörűségünknek és ez az utolsó, amely megmarad és vigasztal akkor, amikor a többi örömünket már elvesztettük...
Csizmár József
BGF-KVIFK Vendéglátóipari Intézet vezetője
Az ízlés fiziológiája olyan alapmű, amelyet minden vendéglátással foglalkozó szakembernek illik ismerni. A szerző Brillat-Savarin nem tudós, de rendkívül érdekesen, szellemesen és a témához illő derűvel ír étkezésekről, ételekről, italokról, nyersanyagokról, egyszóval a gasztronómiáról. Túl azon, hogy lebilincselő, olvasmány, ötleteket, vagy inkább ihletet adhat a napi munkához. Rohanó világunkban, amikor mindenre, így az olvasásra is kevés idő jut, hasznos lehet az alapmű rövidített, lényeget kiemelő változata.
Tusor András
A Magyar Turisztikai Hivatal vendéglátó szakértője
Sziporkázóan szellemes; franciásan könnyed olvasmányt tart kezében a tisztelt olvasó, amikor belelapoz Az ízlés fiziológiájába, ami talán lehetne Az ízlelés fiziológiája is. Korszakos műről van tehát szó, mely méltán írta be magát a gasztronómiai élvezetek évkönyvébe. Valóban szellemi kincsre lel az, aki egy kifogástalan étkezés után könnyed kikapcsolódásként a gasztronómia Eldorádóját kívánja felfedezni, számos anekdota és elgondolkodtató életigazság között.
Szeleczky Arnold
Évszázados hagyománnyal rendelkező vendéglőscsalád tagja
Az Ínycsiklandó c. gasztronómiatörténeti könyv szerzője