MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
A magyar zenetörténet képeskönyve

A magyar zenetörténet képeskönyve

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Zene Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A zenekedvelők mindig érdeklődéssel fordulnak a komponisták és előadóművészek személye felé is; meg akarják ismerni arcvonásaikat, alkotó munkájuk környezetét. Látni szeretnék a kéziratokat, nyomtatványokat, hangszereket; a zenélés helyeit, körülményeit. A történészek pedig igyekeznek feltárni a tárgykör ezernyi más mozzanatát, a zenefilológiai adalékoktól a zenének a társadalmi változásokban játszott szerepéig. Mindebben rengeteg a képpel ábrázolt és megörökített valóság. Zenei múltunk képes emlékeit gyűjti össze ez az album. Bemutatja zenetörténetük nagy alakjait, jelentős műveit, legfontosabb eseményeit. Első kísérlet a magyar zene történetének ilyesfajta összefoglaló áttekintésére. Népi muzsika, régi hangszerek, főúri és polgári zenei élet, zeneszerzők és nagy előadók, nevezetes bemutatókról készült egykori képek - mind felvonulnak a hatalmas gyűjteményekben. A képeskönyv eleven változatossággal, nagy tárgyi hűséggel, a dokumentumok hitelességével, a képek képzeletmozdító látványosságával mutatja be a magyar zene történetét. A könyv nyolc fejezete: 1. A honfoglalás előtt. 2. Találkozás Európával. 3. A török háborúk kora. 4. Kuruckor. 5. Európai zenészek, magyar rezidenciák. 6. A reformkor zenei élete. 7. A századforduló zenei élete. 8. A XX. század zenei élete."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!