SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Egy asszony élete

: Egy asszony élete

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Fiatal író alig kapott szebb, keményebb és megindultabb tanácsokat, mint Maupassant a Bovaryné írójától, öreg mesterétől, Flaubert-től: Óvakodjék a szomorúságtól, mert a szomorúság bűn. Különleges gyönyörűségekkel kábít, s könnyen megkívánjuk; de ez a fájdalom drága erőket pusztít el... Ezt a pusztító, lelket roncsoló életformát írta meg Maupassant első regényében, az Egy asszony életé-ben. A test gyengeségét, egy lélek elvetélését. Hogyan lobog, reménykedik, nyugtalankodik, bízik és lángol már az első fejezetben Jeanne, az Egy asszony életé-nek hősnője. Nincs benne semmi titokzatosság, amint az írója sem rejteget semmilyen meglepő fogást. Milyen szépen fut neki az életnek Jeanne - csupa könnyedség, remegés, egészség, finomság, érzékiség és borzongás. De éppen csak megjelenik előttünk, s máris tudjuk: ő az, akit mindenéből ki fognak fosztani. Milyen biztos emberábrázolás: elénk varázsolni egy lányt, akinek semmije sincs holdsugárból szőve - és csodálatos szépsége, egészsége mégis olyan szakadékony, oly gyorsan múló, mint a rózsaszínben virágzó, fiatal almafák.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!