TÖRTÉNELEM / Művelődéstörténet kategória termékei
Kis tudomány - nagy tudomány

: Kis tudomány - nagy tudomány

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Művelődéstörténet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korunk Tudománya

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630517523

tartalom:

„Kötelező olvasmány minden kutató számára” – írta könyvismertetésében a Sunday Times. Ez a frappáns méltatás talán csak azzal egészíthető ki, hogy a könyv hasznos és élvezetes olvasmány a kutatókon kívül mindenkinek, aki a tudományos kutatás irányításával, szervezésével, finanszírozásával foglalkozik, vagy egyetemeinken a jövő kutatógenerációjának képzésében vesz részt. Price-t ez a könyv a tudományt társadalmi-történeti kategóriaként vizsgáló új tudományág, a szcientometria, egyik élő klasszikusává avatta. Statisztikai módszerek ötletes alkalmazásával tárt fel eddig ismeretlen vagy csak sejtett törvényszerűségeket a tudományos kutatás „működési mechanizmusában”.
Könyvkiadásunk adósságot ró le e könyv kiadásával. A szerző javaslatára négy olyan fejezettel egészítettük ki az eredeti kiadást, amelyeket másutt közölt újabb kutatási eredményeiről. Reméljük, hogy az érdeklődő olvasó egyetért velünk abban, hogy a könyv régebbi fejezetei sem avultak el, főképpen azért, mert az azóta beigazolódott feltevések a kutatók mai mindennapjaiban aktualizálódnak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!