TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Ifjúsági szubkultúrák és fiatalkori

: Ifjúsági szubkultúrák és fiatalkori "devianciák"

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magyar Pszichiátriai Társaság

Kategóriák:

Pedagógia Pszichológia

Sorozat:

Animula könyvek

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637124403

tartalom:

"A következő oldalakon egy kutatás eredményeiről, tapasztalatairól, de sok eseten csak a vizsgálat során keletkezett benyomásaimról írok. A jelenségekről inkább leírást, mint elemző értékelést nyújtok. Számomra a kutatás egyik eredménye az is, hogy a szubkultúrákkal, valamint a „devianciákkal" kapcsolatos újabb elméleti-szemléleti irányzatokkal megismerkedhettem, feléjük nyitottabbá váltam.
A kutatást még egyetemistaként kezdtük el 1979-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Első tapasztalatainkról 1981-ben egy tanulmányban számoltunk be Kéthelyi Judittal, Harangozó Judittal, Göncz Dániellel, Horváth Ágnessel és Szombathelyi Zsolttal közösen.
Később munkatársaim változtak. Nevüket azért nem tüntetem fel, mert igencsak számosan voltak, kb. 60-70 személlyel dolgoztam együtt – jóllehet a munka intenzitását, mélységét és kiterjedtségét illetően nagyon különböző mértékben. A kutatás része lett „Az ifjúságpolitika tudományos megalapozását szolgáló kutatások” című országos kutatási főiránynak és 1983 óta az MTA Pszichológiai Intézetében folyik.
Ezúton is köszönetet mondok mindazoknak, akik munkámban segítségemre voltak.
E kötet kéziratával 1987 elején készültem el. A kiadás előtt, 1989-ben, a lektori véleményeket is figyelembe véve néhány változtatást, kiegészítést tettem. A szöveg legnagyobb része azonban eredeti formájában maradt meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!