TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pedagógia kategória termékei
Útmutató az állattani szakköri foglalkozások vezetéséhez

: Útmutató az állattani szakköri foglalkozások vezetéséhez

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Pedagógia Zoológia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A biológiai szakköri munkát - mint az iskolán kívüli szakmai tevékenységet - igen fontosnak tartom. Tapasztalati tény ui., hogy az órákon nyújtott biológiai szakanyag az érdeklődő és tehetséges általános- és középiskolai tanulók igényét nem elégíti ki. Szükséges tehát, hogy ezeket a biológia iránt vonzódó tanulókat fölkaroljuk és részükre biológiai szakköröket szervezzünk, ahol az iskolai tananyagon túlmenően és változatosabban elégítjük ki szakma iránti érdeklődésüket. Példák egész sorával lehetne bizonyítani, hogy a szakköri munka milyen előnyöket jelent a szakköri tagok és a társadalom számára. Azok a fiatalok, akik az általános és középiskolai szakköröknek lelkesen és eredményesen dolgozó tagjai voltak, rendszerint bekerülnek a biológiával kapcsolatos felsőoktatási intézményekbe. Várható tehát, hogy elsősorban ezek közül fognak kikerülni azok az emberek, akik a jövő jól képzett biológus tanárai, orvosai, gyógyszerészei, vegyészei, agrár- és erdészeti szakemberei, kutató biológusai stb. lesznek. A színvonalas szakköri munkával hozzájárulhatunk azon társadalmi igény kielégítéséhez, hogy mindenki olyan munkaterületre kerüljön, ahol tehetségét, tudását, szakismeretét a leggyümölcsözőbben tudja értékesíteni a társadalom és a maga javára egyaránt. A környező országokban is hasonlóan látják a tanórákon kívüli biológiai műveltség terjesztésének ügyét. Ezért pl. a Román Szocialista Köztársaságban igen nagy gondot fordítanak a biológiai szakköri munkára. A Szovjetunióban az 1967-68-as tanévtől a biológiában is lehetővé tették a fakultatív oktatást, heti két órában. Tapasztalatok szerint az oktatásnak e formája beváltja a hozzá fűzött reményeket, mert rugalmasan kielégíti a tanulók érdeklődését, elősegíti a tehetségek fejlődését és nevelési szempontból is szép eredményeket hoz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!