tartalom:
Isten és ember találkozásának legszebb helye az asztal. Ezeknek a találkozásoknak legszebb pillanatait - ünnepeinket - örökíti meg a szerző könyvében: Karácsonytól karácsonyig a naptár liturgikus sorrendjében, a hozzáfűződő népszokásokkal vonultatja fel előttünk a régi magyar konyha jellegzetes ételeit a karácsonyi mákosgubától, a húsvéti sonkán keresztül egészen a lakodalmas ételekig. Az ünnepnapoknak mindig megvan a sajátos hangulatuk, ezt a hangulatot a hagyományos étrend is emeli. Nemzeti ételeink receptjei mellett megtalálhatóak a könyvben az ünnep eredetének ismertetései, szokásai, úgy egyházi, mint néprajzi vonatkozásban. Néhány ünnepnapnál köszöntő teszi színesebbé a fejezetet. A receptek előtt s után étkezési imákat találunk, amelyek szorosan kapcsolódnak az ünnep jellegéhez.
Reméljük, hogy minden háziasszony örömmel nyúl ezekhez a receptekhez es az eredmény sem marad el. Sok sikert hozzá! "Nézd az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem."
(Jel 3,20)
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető