"A kalandvágy, a találékonyság, az éhség és a kísérletezőkedv együttesen formálták táplálkozásunkat és az étrendek kialakulásának történetét, civilizációnknak ezt az érdekes és élvezetes fejezetét. Szerepe volt ebben a fejlődésben a természettel folytatott harcnak, az érdekes találmányoknak és felfedezéseknek, a háborúknak és a kisstílű intrikáknak éppúgy, mint az egyes népek viszontagságos sorsának és a furcsa véletleneknek. Kiadványunk szövegben és képekben ismerteti meg olvasóinkkal az ősember kásáját, a spártaiak nem túlságosan kívánatos fekete "löttyét", majd Trimalchio lakomájának fogásait és a Napkirály fényűző udvarát és konyháját. Végül egy kis ízelítőt adunk a modern, nemzetközi konyha specialitásaiból is. A tehetséges szerzőpár azonban nem az ínyencek könyvét írta meg. Szórakoztató és egyben új tanulságokra, összefüggésekre utaló olvasmány is ez a mű, és felhívja korunk emberének figyelmét arra, hogy táplálkozásának ésszerű megoldása az emberiség nagy és sürgős feladatai közé tartozik."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Georges Blond, Germaine Blond: Évezredek asztalánál. Táplálkozásunk története
Fordító:
Illusztrátor:
Kiadás:
Budapest, 1971
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Művelődéstörténet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
363 p., ill.
Kötésmód:
egészvászon