Itthon és külföldön egyaránt számtalan sütéssel-főzéssel foglalkozó kiadvány jelenik meg. Az újságok hasábjain, a rádió és a televízió adásaiban is egyre több recepttel, új ötlettel árasztanak el bennünket. Van receptgyűjtemény előételekből, húsételekből, grillkészítményekből, konzerv- és mirelitvacsorákból. Találnak szakácskönyvet a vadhúsokat, a halakat kedvelők, és azok az ínyencek is, akik a régi idők ételeit kívánják megízlelni. Megtudhatjuk, mit főz egy-egy jeles művészünk, és hogyan állítható össze a gyermekek étrendje. Lehet-e még újat kitalálni vagy csak a régi, már bevált recepteket írják át a szerzők? Bevallom, én ez utóbbit is tettem. Elfeledett és új ötletek között böngészve, édesanyámat és barátnőimet faggatva meglepetten vettem észre, milyen sok, viszonylag olcsó - sajttal, tojással, gombával és kevés hússal elkészíthető - étel van, milyen sokféleképpen felhasználható a burgonya vagy a sokak számára csak főzelékként ismert zöldségféleségek. Feltételeztem egy olyan évet, amelyben január 1-e hétfővel kezdődik, és megpróbáltam az évszaknak megfelelő kínálatból válogatni. Minden napra kétféle vacsorát ajánlok: válasszon mindenki a család ízlése szerint! Vasárnapokra egy-egy teljes menü került. Természetesen egy évben többször is főzzük ugyanazt az ételt, ilyenkor a jelzett oldalszám mutatja, hol találhatjuk meg az eredeti receptet.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Verő Juli: Hónapok, napok, ételek
Kiadás:
Budapest, 1996
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
400 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9635482329