SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A derűlátás esélyei

: A derűlátás esélyei

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Művelődéstörténet Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631518698

tartalom:

Eörsi István írja kötetéről: "Alkalmi írások gyűléseznek ebben a kötetben: publicisztikai agytornák, jórészt az utóbbi évekből, és rövidebb esszék, kritikák. A legkorábbi írás 1964-ben készült, a legkésőbbi 1980-ban. Keletkezésük időpontját feltüntettem, de mai eszemmel vállalom valamennyiüket. Igaz, ennek érdekében olykor húzásokra és stilizálásokra vetemedtem, de csak az illendőség keretei között hamisítottam meg magam. Megvallom: módfelett ínyemre van az „alkalmi” jelző. Még nagyigényű, világot átfogó remekműveknél is örömmel fedezem fel olykor az alkalom diszkréten kilógó lólábát. Én magam szívesen írok olyan szövegeket is, ahol csak a sandaság rikoltozhat diadalmasan lólábról: nincs mit leplezni, ha az egész iromány jó láthatóan lóból van. Az alkalom, önmagát kínálva, rejtett erőinket mozgósítja, hogy használjuk ki úgy és annyira, ahogy és amennyire bírjuk. Ha írók vagyunk, ha nem: az alkalom nagy kerítő - és bolond, aki befogja fülét gunyoros, hívogató füttyszava elől."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!