SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Asszonyságok díja

: Asszonyságok díja

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Magyar Hírlap Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Heti Klasszikusok

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az Asszonyságok díja 1919-ben jelent meg először, s Krúdy Zsuzsától tudjuk, hogy az ő születésének örömére írta apja. Ha az öröm serkenti az írói alkotóerőt, nagyon örülhetett Krúdy az újszülöttnek, mert az Asszonyságok díja talán a legnagyobb és legösszetettebb Krúdy-regény. A Józsefváros és a Ferencváros tájairól és embereiről beszél benne az író, az Üllői útról, a Bakáts térről, kis mellékutcákról, templomokról, temetésekről és esküvőkről. Czifra János temetésrendező, aki évtizedeken át kifogástalan pontossággal igazítja el a józsefvárosi polgárokat utolsó útjukon - "felébred". Ő, aki eddig csak holtukban ismerte az embereket, rábukkan az élőkre, ahogy Szabó Ede e kötetbe foglalt tanulmányában találóan írja: "... valaki, aki eddig csak halottakként foglalkozott embertársaival, ráeszmél az élőkre, lakodalom, tor és keresztelő hármasságában az örömre, bánatra, szerelemre, szenvedélyre." A való világ és az álom, a cselekvés és az emlékezés egymásba játszik ebben a műben is, mint a "magyar Proust" többi műveiben. Az önmaga hasonmásával társalkodó temetésrendező kényszerül tudomásul venni ösztönélete jelzett titkait, elfojtott vágyait, s megérti az embereket is. ".. lélektani remekmű ez a könyv - jegyzi meg joggal Féja Géza -, Krúdy nemcsak Pest utcáin, a vidéki szállodákban, kocsmákban, kúriákban és parasztházakban volt otthon, hanem a lélek útjain és rejtekeiben is. A később divatossá vált mélylélektannak, úgy vélem, ez a legnagyobb magyar megnyilatkozása."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!